Bliv klogere på Lean Construction

Det må være enhver professionel håndværksvirksomheds drøm at levere godt kvalitetsarbejde til tiden, samtidig med at omkostningerne holdes nede! Men hvordan gør man det? Svaret kan måske findes i Lean Construction, som du kan blive klogere på lige her.

 

Indholdsfortegnelse

Hvad er Lean Construction?

I en branche, hvor spild af tid og ressourcer er en udfordring, kan det være svært at holde sin forretning konkurrencedygtig og effektiv. Derfor kan det være en god idé at kigge lidt nærmere på Lean Construction – eller Trimmet Byggeri, som det kaldes på dansk.

Selvom navnet måske kan indikere, at det er avanceret og fancy, så er Lean Construction faktisk meget simpelt. Grundidéen er at forbedre samarbejde, mindske spildtid og minimere overskridelser på budget og tid. Og hvordan gør man så det?

Planlægning, planlægning og endnu mere planlægning. Det er helt centralt i Lean Construction, at man planlægger arbejdet så godt, at man nærmest kan forudsige det uforudsigelige. Med andre ord handler det om, at man har fokus på at afdække hele arbejdsprocessen for at være så godt forberedt som muligt på forskellige scenarier, inden man påbegynder arbejdet.

Hvilke fordele er der ved Lean Construction?

Der er gode fordele at hente, som både kan styrke din forretning og gøre den mere effektiv, når du vælger at inkorporere Lean Construction – særligt for dig, som arbejder med entrepriser.

Tanken bag Lean Construction er, at det er lettere for alle at være produktive, når der er en klar retning at følge. Derfor bør du også løbende inddrage alle dine samarbejdspartnere i planlægningen, så alle faggrupper på entreprisen får et overblik over hele processen. På den måde ved alle præcis hvor i processen, de er afhængige af hinanden, så der er en bedre forståelse for samarbejdet, opgaven og hinandens arbejde.

Der er altså potentiale for, at arbejdet glider meget lettere ude på byggepladsen, når du implementerer en god omgang planlægning, kommunikation og tættere samarbejde – med andre ord Lean Construction. Når du benytter Lean Construction i dit arbejde, flytter du fokus fra økonomien og de enkelte arbejdsopgaver til at fokusere på tid og opgaveflow. Det kan blandt andet betyde, at der sker færre fejl, byggepladsen bliver mere sikker, byggetiden bliver kortere og indtjeningen bliver bedre.

Hvordan kommer du i gang?

Hvis du sidder tilbage og tænker, at det kunne være en god idé at implementere Lean Construction i din virksomhed, behøver det faktisk ikke at være en kompliceret proces. Du kan starte i det små med de her trin:

  • Kortlæg dine nuværende processer: Du bør starte med at få et overblik over de områder, hvor du oplever spild af tid, materialer eller ressourcer
  • Identificer forbedringsmuligheder: Find ud af, hvor du kan optimere. Måske er der overflødige opgaver, der kan fjernes, eller materialer, der kan udnyttes bedre.
  • Involvér dine folk: Lean Construction er en fælles indsats. Involvér dine medarbejdere i processen og lad dem bidrage til at skabe forandringer i arbejdsprocessen – de gemmer alle sammen på værdifuld viden.
  • Sæt klare mål: Definér konkrete mål for, hvordan du vil reducere spild og øge effektiviteten. Det kan være alt fra kortere gennemløbstider til mindre materialespild.

 

Med E-Komplet får du nemt og hurtigt et overblik over dine ressourcer, materialer og timer, hvilket kan være en stor hjælp, når du skal i gang med at implementere Lean Construction.

Vil du høre mere om, hvordan du kan bruge E-Komplet til at optimere din forretning? Vi sidder klar til en snak på tlf. 69 15 27 82.

Savner du spænding
i din indbakke?

Vi har en masse nyheder, historier og tips, vi gerne vil dele med dig. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sender vi noget godt indhold din vej én gang om måneden.

Privatlivspolitik l Betingelser

Måske vil du også kunne lide

En stor byge af klima- og miljøkrav regner ned over bygge- og anlægsbranchen i disse år, og selvom din virksomhed ikke er omfattet af kravene endnu, kan det være en god idé, at du forholder dig til dem alligevel. Du kan læse mere om hvorfor og hvad EU-taksonomien egentlig går ud på lige her.

At drive en succesfuld håndværksvirksomhed kræver mere end blot godt håndværk. I en tid, hvor kriser, prisstigninger og mangel på kvalificeret arbejdskraft truer bag hvert gadehjørne, handler det om at have en klar strategi for, hvordan du sikrer omsætning og vækst i din virksomhed. Her har vi samlet 3 konkrete tips, du kan bruge, når du gerne vil skabe vækst i din forretning.

Strategiske beslutninger, taget på instinkt alene, er lidt som at sejle uden kompas. Du kan håbe, at du ender det sted, du havde tiltænkt, men reelt set ved du ikke, om du overhovedet er på rette kurs. En stærk mavefornemmelse er derfor ikke nok til at drive en virksomhed til succes. Derimod skal du rette kikkerten mod data.

Lær mere om vores skræddersyede IT-løsning til håndværkere!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få indsigt i, hvordan E-Komplet kan tage hånd om din virksomheds digitale behov.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du vores vilkår og betingelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Screen shot af planlægningsværktøj

Lær mere om vores skræddersyede IT-løsning til håndværkere!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få indsigt i, hvordan E-Komplet kan tage hånd om din virksomheds digitale behov.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du vores vilkår og betingelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.

E-Komplet cloudløsning på PC