Projekbeskrivelse

VVS firma P. Hermansen om E-Komplet

For 2 år siden samlede P. Hermansen al administrationen i ét IT-system.
I dag sparer de et mandeår, svarende til 37 timer om ugen – ved at bruge E-Komplet.

“Mit råd til mine kollegaer og konkurrenter det vil være, at man skal være fuldt digitaliseret i dagens Danmark for at man kan konkurrere og være med.”

Jørgen Hermansen, VVS-firma P. Hermansen

“Hvilke arbejdsopgaver fyldte især, inden I fik E-Komplet?”

Hos P. Hermansen, var der en række forskellige opgaver, som var manuelle. De skulle blandt andet lave arbejdssedler og timeregistreringer, hvilket tog en masse ressourcer på kontoret.

E-Komplet har fået de opgaver digitaliseret, så vi får slanket vores arbejdsgange og derved sparer ressourcer på registreringer. Hele forløbet, fra vi får en opgave ind i huset til den er ude ved montøren, er digitaliseret i dag. Det gælder også montørens registrering af tid og materialer.

Det giver os en væsentlig besparelse.

Jørgen Hermansen, direktør hos P. Hermansen VVS

Ikke nok med, at diverse registreringer er blevet hurtigere med digitalisering; P. Hermansen har også fået strømlinet den administrative del. Og det gælder lige fra bogføring og bogholderidelen til kommunikationen ud til deres montører, hvor de kommunikerer via iPad.

Vi sender ordrekortene elektronisk, får timeregistreringerne og materialer hjem, via iPad, så vi er klar til at fakturere, ligeså snart vi er færdig med en opgave.

“Hvad er efter din opfattelse den største styrke ved E-komplet?”

Den største fordel, vi har opnået ved at vælge E-Komplet, er, at vi har fået samlet alle løsninger i ét program. Og der sker en løbende udvikling, så programmet hele tiden forbedres og tilpasses til de behov, der opstår i branchen.

Efter min opfattelse er den største styrker ved E-Komplet, at det dækker bredt. Det kommer hele vejen rundt i en håndværksvirksomhed. Det har alle modulerne samlet. E-Komplet har en super support, og de lytter til os.

Digitale-arbejdssedler vs. papir-arbejdssedler

Da P. Hermansens montører skulle lære at registrere tid via en tablet, var det med blandede følelser.

Nogen tog det hurtigere til sig end andre, men alt i alt må man sige, at de var rigtig gode til at hjælpe hinanden og tog det som en ny udfordring.

I dag er P. Hermansen fuldt integreret med digitaliseringen af deres arbejdssedler. Udover at svendene kan registrere deres tid og materialer elektronisk, så har de nu også nemmere ved at søge i kataloger og finde de korrekte varer til en sag. Det hele har været med til at udvikle virksomheden.

“Sparer I noget ved at bruge E-Komplet?”

E-Komplet har sparet os for et mandeår, set på et år altså 37 timer om ugen, sammenlagt.
Vi har fået frigivet nogle ressourcer, hvor vi kan varetage kundernes interesser på en ny og spændende måde, og prøve at skabe mersalg i stedet for trivielle dagligdags gøremål.

Jørgen Hermansen, direktør hos P. Hermansen VVS

“Et godt råd til andre håndværksmester?”

Jørgen Hermansen har ét råd til andre håndværksmestre, som synes, administrationen fylder for meget i deres hverdag.

Mit råd til mine kollegaer og konkurrenter vil være, at man skal være fuldt digitaliseret i dagens Danmark for at man kan konkurrere og være med.

P. Hermansens favoritter

  • Nem håndtering af løn
  • Manuelle opgaver er blevet digitale
  • Det hele er samlet i én løsning

Vil du høre mere?

KONTAKT OS