Digitalisering når ud på skolebænken

Den anerkendte erhvervsskole, CELF, har som den første danske uddannelsesinstitution valgt at introducere E-Kompletløsningen som en del af undervisningen for studerende på VVS-, energispecialist- og installationsteknikeruddannelsen.

Pointen er at bevæge sig væk fra den gamle metode, hvor arbejdssedler, timesedler, materialebeskrivelser o.s.v. blev skrevet i hånden, og bevæge sig med strømmen hvor du kan samle alt dit administrative arbejde i skyen – alt du har brug for er en internetforbindelse.

Hvorfor digitalisering?

Undervisningen i E-Komplet gør, at de er bedre klædt på til branchen, når de er færdigtuddannede. Flere og flere virksomheder vælger at gå digitalt, og det er vigtigt at eleverne har kendskab til disse værktøjer.

Desuden kan elevernes kendskab være med til at påvirke virksomhedens valg af løsninger, og de kan tilmed være med til at optimere arbejdsgangen på deres fremtidige arbejdsplads.

Effektiv læring

Lærerne på CELF fortæller, at eleverne oplever stor gevinst ved at arbejde i E-Komplet. De kan generere fakturaer direkte i E-Komplet, og de kan tracke deres materialebrug. Der er tilmed en konkurrence i gang blandt eleverne om at bruge færrest materialer på opgaverne – som jo kun falder i god jord ude i erhvervslivet!

Der bliver også sparet tid på at rette opgaver på skolen.

– Det hele ligger digitalt nu. Tidligere løste eleverne opgaver på papir og skrev alting i hånden, inklusive materialeforbrug, timer, opgavebeskrivelser og kvalitetskontrol. I E-Komplet er det hele samlet digitalt og utrolig nemt at gå til. Det sparer tid for hver rettet opgave, og det kan vi bruge på andre produktive ting, lyder det fra Christian Petersen, faglærer på CELF og selv uddannet VVS- og energimontør.

Du kan læse den fulde reference her