Arbejdsgivere, har I styr på den nye ferielov?

I har sikkert ikke kunne undgå at falde over den på diverse internetsider – den nye ferielov. Hvor man før optjente sin ferie i det foregående år, så kan medarbejderne nu afholde ferie i takt med, at de optjener den. Det er da også meget lækkert, men hvad betyder det for jer som arbejdsgivere?

Hvordan bliver der lige skiftet fra den ene proces til den anden? Det år hvor medarbejderne har optjent ferie på den gammeldaws facon (1. september 2019 til den 31. august 2020), dette år bliver til overgangsåret, hvilket kan komme til at medføre et par ekstra arbejdsopgaver til kontoret.

Overgangsåret – hvad skal du huske som arbejdsgiver?

For at undgå at I som virksomhed kommer til at betale dobbelt ferie til jeres medarbejder, så er der overgangsåret, som løber fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020. Her bliver medarbejderens optjente ferie ikke udbetalt som før, denne skal i stedet indbetales til en ny fond, Lønmodtagernes Feriemidler. Herefter vil medarbejderen optjene feriepenge på den nye facon, og vil derfor få udbetalt feriepenge i ferieåret 2020.

Under overgangsåret er der ændringer til, hvordan I som arbejdsgiver skal indberette ferie. Der er nemlig nye regler for hvilke feriepenge, der skal indberettes før eller efter skat, og der skal indberettes for alle medarbejdere. Vi har fundet en side, der kan give jer et overblik over disse nedenfor.

Læs mere om overgangsåret og de nye regler her

1 september 2020 – hvordan kommer det til at påvirke jer?

Når den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020, så kommer medarbejderne til at skulle have adgang til deres feriepenge hurtigere end før, da de netop kan holde ferie løbende med deres optjening. Dette kommer til at betyde, at der skal laves ændringer i processerne hos virksomhederne for at tilpasse sig, da feriepengene skal indbetales oftere.

En anden vigtig ting at nævne er de nye tidsfrister på indberetning og indbetaling til Feriepengeinfo og Feriekonto fra den 1. september 2020. Vi har fundet et super god guide, der tager jeg hele vejen rundt, hvis I har lyst til at dykke dybere ned i den nye ferielov. Find den her.

God ferie!